„az én könyvtáram, több mint internet”

Könyvtárbusszal ellátott települések polgármestereinek találkozója

Panyola, 2015.11.23.

Első alkalommal találkoztak ilyen formában azon települések polgármesterei a megyei könyvtár munkatársaival, akik a település könyvtári ellátását Guruló könyvtárunkkal kívánják biztosítani. 
Az egybegyűlteket először Muhari Zoltán polgármester úr köszöntötte, majd Gosztonyi Enikő igazgatóhelyettes az intézmény részéről. A területi ellátásért felelős igazgatóhelyettes a szolgáltatás pénzügyi hátteréről tájékoztatta a települések vezetőit; arról, hogyan lehet a leghatékonyabban felhasználni a települések részére juttatott kulturális és a megyei könyvtárak részére biztosított települési normatívát. Vraukóné Lukács Ilona könyvtárbusz-koordinátor arról beszélt, hogyan szeretnék az esélyegyenlőséget biztosítani a könyvtárbuszos szolgáltatás segítségével. Arról, milyen műszaki és szakmai háttérfeladatokat kell elvégezniük ahhoz, hogy a guruló könyvtár minden szolgáltatási napon útra tudjon kelni. Tájékoztatta a polgármestereket arról, milyen eredményeket értek el eddig, s hogy milyen feladatok állnak mind a települések vezetői, mind a könyvtár előtt a szolgáltatások mind teljesebbé tételéhez. A műszaki, szakmai és egyéb működtetési eredmények és feladatok elhangzása után Gosztola Adél színművésznő a szolgáltatás erkölcsi oldaláról szólt; arról, milyen eredményei lehetnek hosszabb távon annak a kemény munkának, amit a szolgáltatás működtetésébe fektetünk. S nem kevésbé azoknak a programoknak, melyeket a könyvtár szervez ezeknek a kistelepüléseknek.
Muhari Zoltán polgármester úr záró gondolataiban annak a reményének adott hangot, hogy a beiratkozott olvasók száma növekedni fog! Továbbá segítséget kért és ajánlott is ahhoz, hogyan tudnánk hatékonyabban népszerűsíteni a Guruló könyvtár szolgáltatásait. Kérte polgármester-társait, tegyenek meg Ők is mindent településeiken , hogy minél többen ismerjék meg a Guruló könyvtárat, hogy szerves része lehessen a települések életének. Javasolta továbbá, hogy az ilyen és ehhez hasonló összejöveteleket tegyük rendszeressé, mert ez mindkét fél  érdekeit szolgálja. A jelenlévő települési vezetők meglátogatták a Guruló könyvtára is, ami a találkozó apropóján Panyolára gurult, rendkívüli  nyitvatartásra. 
Köszönet a csaholci, darnói, gyügyei, hermánszegi, kérsemjéni, kisszekeresi, nagyszekeresi, nemesborzovai, panyolai, szamosújlaki, vásomosoroszi és szamosújlaki megjelent polgármestereknek, hogy meghívásunknak eleget tettek és az első közös lépés megtételét fontosnak tartották! 
Külön köszönet Muhari Zoltánnak, Panyola település polgármesterének a vendéglátásért, azért, hogy a találkozó ügyét felkarolta!


« vissza


Menetrend

© 2014. Móricz Zsigmond Megyei és Város Könyvtár - Minden jog fenntartva! -  

Impresszum |   Adatvédelem |   Elérhetőségeink